Please enter a search term:

  • Auto-industrie

    Met ons maakt u de dienst uit: mprofi kent de bijzonder hoge en gevoelige uitdagingen in de auto-industrie en helpt u uw klantreis te perfectioneren. Neem contact met ons op.

    Nu ontdekken

Auto-industrie en toeleveranciers

In termen van omzet is de auto-industrie de belangrijkste industriële sector in Duitsland. in 2021 bedroeg de omzet ongeveer 411 miljard euro, waarvan voertuig- en motorfabrikanten met 318 miljard euro het leeuwendeel voor hun rekening namen. De industrie is ook een van de grootste werkgevers (ca. 786.000 werknemers). Als de vele werknemers van de middelgrote toeleveranciers en dienstverleners worden meegerekend, is het aantal werknemers zelfs 2,2 miljoen.

De Duitse auto-industrie wordt beschouwd als een wereldwijde benchmark op het gebied van kwaliteit en innovatie, evenals onderzoek en ontwikkeling. De structurele verandering en transformatie van de industrie zijn echter al lang een realiteit en de industrie moet op veel dingen tegelijk reageren: Elektrificatie, big data, autonoom rijden, enz. De komende jaren zal blijken welke bedrijven in de sector deze omwentelingen en aanpassingen aankunnen en welke niet. Hetzelfde geldt voor andere belangrijke industrieën zoals de chemische en farmaceutische industrie, de dienstensector en de bouwsector.De digitale transformatie winnen met technologische competentie!

Nieuwe technologieën zoals de elektrische aandrijving, het netwerken van voertuigen of autonoom rijden leiden tot een ingrijpende verandering in het productassortiment. Nieuwe technologieën zoals de elektrische aandrijving, het netwerken van voertuigen of autonoom rijden leiden tot een ingrijpende verandering in het productaanbod. De focus van veel gerenommeerde autofabrikanten verschuift steeds meer van hardware naar software. Het is duidelijk dat de digitale transformatie ook veel nieuwe mogelijkheden biedt. Strategieën voor directe verkoop, servicegerichte bedrijfsmodellen, online configurators en platforms voor autodelen. Profiteer van onze praktische knowhow en technologische expertise, die we in een groot aantal projecten hebben verzameld. Als u op zoek bent naar een IT-dienstverlener voor de volgende diensten, dan zijn wij de juiste partner - voor uw digitaliserings- en innovatieprojecten.Referenties in de automobielsector