Please enter a search term:

 • Lean Six Sigma

  mprofi AG - Uw partner voor digitale transformatie en uitmuntendheid via Lean Six Sigma.

  Klik hier

Optimaliseer uw bedrijfsprocessen met Lean Six Sigma

In de snelle wereld van vandaag kan geen enkel bedrijf het zich veroorloven stil te staan. Bij mprofi AG begrijpen we de urgentie en het belang van continue ontwikkeling. We streven ernaar om onze klanten de meest effectieve en efficiënte oplossingen te bieden en we vertrouwen daarbij op Lean Six Sigma. In dit artikel geven we je een gedetailleerd inzicht in onze aanpak, procesimplementatie en werkethiek met betrekking tot Lean Six Sigma.

Wat is Lean Six Sigma?

Lean Six Sigma is een op wetenschap gebaseerde methodologie die zich richt op het verminderen van verspilling en het optimaliseren van processen om maximale efficiëntie te bereiken. Het combineert de principes van Lean, dat zich richt op het elimineren van verspilling, en Six Sigma, dat zich richt op het verminderen van variatie en fouten om de best mogelijke resultaten te behalen.


Lean Six Sigma wordt gekenmerkt door een aantal kernkenmerken die het onderscheiden van andere procesoptimalisatiemethoden. Deze omvatten:

 • Klantgerichtheid

Lean Six Sigma stelt de klant centraal. Alle verbeteringen en optimalisaties worden doorgevoerd met als doel de waarde voor de klant te verhogen.

 • Datagestuurde besluitvorming

Lean Six Sigma vertrouwt op datagestuurde besluitvorming. Met behulp van statistische hulpmiddelen en technieken worden gegevens geanalyseerd en geïnterpreteerd om weloverwogen beslissingen te nemen en problemen effectief op te lossen.

 • Voortdurende verbetering

Een centraal aspect van Lean Six Sigma is het streven naar continue verbetering. Het gaat om het voortdurend zoeken naar manieren om te verbeteren en het continu verhogen van de efficiëntie van processen.


Het gebruik van Lean Six Sigma heeft een aantal voordelen. Deze omvatten:

 • Verhogen van de efficiëntie

Door processen te optimaliseren en verspilling te verminderen, kan Lean Six Sigma de efficiëntie in uw bedrijf verhogen.

 • Verbeteren van kwaliteit

Lean Six Sigma helpt fouten en variatie te verminderen, wat resulteert in een hogere kwaliteit van producten of diensten.

 • Klanttevredenheid verhogen

Met efficiëntere processen en hogere kwaliteit, kunt u de klanttevredenheid verhogen en loyaliteit opbouwen.

 • Culturele transformatie

Lean Six Sigma bevordert een cultuur van continue verbetering en innovatie die de betrokkenheid en productiviteit van medewerkers verhoogt.


Bij mprofi AG bieden we een breed scala aan diensten met betrekking tot Lean Six Sigma. Deze omvatten:

 • Consulting

Wij ondersteunen u bij het introduceren en effectief gebruiken van de principes en technieken van Lean Six Sigma in uw bedrijf.

 • Procesoptimalisatie

We analyseren uw bestaande processen, identificeren verbeterpunten en ondersteunen u bij het doorvoeren van veranderingen.

 • Training en workshops

Wij verzorgen trainingen en workshops om u en uw medewerkers de grondbeginselen en geavanceerde technieken van Lean Six Sigma bij te brengen.

 • Implementatie van Lean Six Sigma projecten

Wij ondersteunen u bij de implementatie van Lean Six Sigma projecten, van de planningsfase tot de implementatie en monitoring.

 • Continue ondersteuning

We blijven bij u na de implementatie van Lean Six Sigma en bieden doorlopende ondersteuning om ervoor te zorgen dat u het meeste uit de methodologie haalt.


Lean Six Sigma kan worden gebruikt in verschillende toepassingsgebieden. Enkele voorbeelden kunnen zijn:

 • Productieprocessen

Lean Six Sigma kan worden gebruikt om productieprocessen te optimaliseren door verspilling te elimineren en de efficiëntie te verhogen.

 • Kwaliteitsmanagement

Lean Six Sigma kan door bedrijven worden gebruikt om de kwaliteit van hun producten of diensten te verbeteren door het verminderen van defecten en variatie.

 • Klantenservice

Lean Six Sigma kan ook worden gebruikt in de klantenservice om de klanttevredenheid te verhogen en de klantenbinding te verbeteren.

Lean Six Sigma is meer dan alleen een methodologie voor procesoptimalisatie - het is een filosofie gebaseerd op continue verbetering, innovatie en klanttevredenheid. Bij mprofi AG zijn we ervan overtuigd dat Lean Six Sigma een van de meest effectieve methoden is om de efficiëntie te verhogen en de kwaliteit te verbeteren. Of u nu een groot bedrijf bent of een kleine start-up, wij staan klaar om u te ondersteunen bij uw digitale transformatie en u te helpen uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Welkom bij mprofi AG, uw partner voor digitale transformatie en Lean Six Sigma.