Please enter a search term:

  • Chemische en farmaceutische industrie

    Als twee van de snelst groeiende industrieën ter wereld dringt digitalisering door in elke sector, van farmaceutische logistiek tot volledig nieuwe manieren om producten te maken door middel van 3D-printen, enz.

    Ontdek het nu!

Chemische en farmaceutische industrie

De chemisch-farmaceutische industrie is de op twee na grootste industriële sector in Duitsland, na de auto-industrie en de machinebouw , gemeten in termen van productie en werkgelegenheid, maar ook in termen van uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling. In Zwitserland vormen beide industrieën samen de belangrijkste sector van de Zwitserse exporteconomie. De chemische industrie alleen al exporteerde producten ter waarde van ongeveer 21,91 miljard euro in 2021.

De industrie wordt sterk gekenmerkt door kleine en middelgrote ondernemingen. In Duitsland heeft 92% van de bedrijven minder dan 500 werknemers. De vragen over Industrie 4.0 zijn hier des te prangender. Automatisering en standaardisatie van processen zijn centrale thema's in de farmaceutische industrie. Het netwerken van fysieke en virtuele objecten, robotica en kunstmatige intelligentie staan centraal in de chemische industrie. Hier moeten KMO's zich snel aanpassen om in de toekomst te kunnen overleven op de markt.

mprofi kent de valkuilen en uitdagingen die deze omwentelingen met zich meebrengen en ontwikkelt voor u de juiste strategieën. Neem contact met ons op.


Toepassingsgebieden van digitalisering in de chemische en farmaceutische industrie

De chemische en farmaceutische industrie is wereldwijd een van de belangrijkste en meest innovatieve industrieën. Hier worden producten ontwikkeld, geproduceerd en gedistribueerd die een cruciale rol spelen in de gezondheid en het welzijn van mensen. Met het oog op de toenemende globalisering, de toenemende concurrentiedruk en de veranderende behoeften van klanten, is digitalisering van groot belang geworden in deze industrie.

Hieronder geven we u een overzicht van de mogelijkheden en toepassingsgebieden van digitalisering in de chemische en farmaceutische industrie:

Conclusie

In het algemeen biedt digitalisering in de chemische & farmaceutische industrie tal van voordelen. Het kan helpen om productieprocessen te optimaliseren, de productkwaliteit te verbeteren, kosten te verlagen en de patiëntveiligheid te verhogen. B2B-bedrijven in deze sector moeten de mogelijkheden van digitalisering benutten om concurrerend en toekomstbestendig te blijven.