Please enter a search term:

  • Werktuigbouwkunde en installatietechniek

    De hele Industrie 4.0 steunt bijna uitsluitend op gegevens. Om deze gegevens snel, veilig en efficiënt te kunnen verwerken, hebt u experts zoals mprofi aan uw zijde nodig. Wij ondersteunen uw processen rond kunstmatige intelligentie, robotica en cloud-on-demand engineering. Neem contact met ons op.

    Ontdek het nu!

Werktuigbouwkunde en installatietechniek

machinebouw staat in de top 3 van belangrijkste industriële sectoren in Duitsland en is sterk gericht op export. Met meer dan 900.000 werknemers in Duitsland en ongeveer 300.000 werknemers in het buitenland is de sector een belangrijke werkgever. 60% van de omzet is toe te schrijven aan de export.

De dynamiek die gepaard gaat met de digitale transformatie stelt Duitse en ook Zwitserse bedrijven herhaaldelijk voor de uitdaging om het bestaande digitaliseringspotentieel te herkennen en met succes te benutten. Buzzwords hierbij zijn Internet of Things (IoT), Big Data, Artificial Intelligence of Machine Learning.

In Zwitserland bestaat de industrie voornamelijk uit zeer gespecialiseerde, kleine en middelgrote ondernemingen (KMO's). Zowel Zwitserse als Duitse bedrijven in de machine- en installatiebouw genieten wereldwijd een goede reputatie en staan voor kwaliteit, vergelijkbaar met de automobielsector en de chemische en farmaceutische industrie.


Oplossingen voor digitalisering in werktuigbouwkunde en installatietechniek

Digitalisering is een belangrijk onderwerp in de machine- en installatiebouw. De efficiëntie en productiviteit kunnen worden verhoogd door productieprocessen in een netwerk op te nemen en werkstromen te automatiseren. De toepassing van digitale technologieën kan worden gebruikt in verschillende gebieden van de werktuigbouwkunde en installatietechniek:

Hieronder worden oplossingen, implementatiemogelijkheden en toepassingsvoorbeelden voor digitalisering in de machine- en installatiebouw gepresenteerd:

Conclusie

In het algemeen biedt digitalisering in de werktuigbouwkunde en installatietechniek een veelheid aan kansen en mogelijkheden voor B2B-bedrijven. Intelligente netwerken en analyse van gegevens kunnen processen optimaliseren, de servicekwaliteit verbeteren en nieuwe bedrijfsmodellen openen. Voor een succesvolle implementatie zijn echter ook bijbehorende investeringen en een digitale strategie nodig. Maar wie deze uitdagingen aankan, kan een belangrijk concurrentievoordeel behalen en voorbereid zijn op de toekomst.