Please enter a search term:

  • Overschakelen naar Google Analytics 4

    Voldoet je website aan de wet? Wij helpen je met de conversie naar Google Analytics 4.

    GA4 Overgang beheren

Upgrade je Analytics: Stap nu over op Google Analytics 4 met onze professionele service!

Als experts in privacy-compliant web analytics bieden wij professionele diensten aan om u te helpen migreren naar de nieuwste versie van Google Analytics. In dit artikel geven we u een overzicht van de belangrijkste aspecten van de overgang naar Google Analytics 4, gaan we in op de wettelijke naleving van GA4 en laten we u kennismaken met onze diensten.


Google Analytics is een van de bekendste en meest gebruikte webanalyseprogramma's ter wereld. Met behulp hiervan kunnen bedrijven waardevolle informatie verzamelen over hun websitebezoekers en hun gedrag op de website. De digitale wereld is de laatste jaren echter sterk veranderd en de eisen voor gegevensbescherming en -beveiliging zijn ook toegenomen. Google heeft daarom een nieuwe versie van Google Analytics ontwikkeld, Google Analytics 4 (GA4), die voldoet aan de moderne eisen.

GA4 biedt talloze voordelen ten opzichte van de oude versie van Google Analytics, Universal Analytics. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

  • Betere controle over gegevens:

GA4 geeft je meer controle over welke gegevens worden verzameld en hoe ze worden gebruikt.

  • Trendsettende functies:

GA4 biedt nieuwe functies waarmee u een uitgebreider beeld krijgt van het gedrag van uw websitebezoekers.

  • Naleving van privacy:

GA4 is ontworpen door Google met privacy in het achterhoofd en biedt daarom een betere naleving van de wet.

  • Verbeterde integratie:

GA4 integreert naadloos met andere Google-tools, waardoor het eenvoudiger wordt om uw marketing- en reclameactiviteiten te analyseren


Een van de belangrijkste vragen die bedrijven hebben als het gaat om GA4 is de kwestie van naleving van de wet- en regelgeving. De bescherming van persoonsgegevens is immers een belangrijk aspect van gegevensbescherming en het verzamelen en verwerken van persoonsgegevens moet altijd in overeenstemming zijn met de geldende wet- en regelgeving.

Het goede nieuws is dat Google Analytics 4 is ontwikkeld met het oog op gegevensbescherming. De tool biedt een hogere wettelijke naleving dan de oude versie van Google Analytics, Universal Analytics. GA4 biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om IP-adressen van gebruikers te anonimiseren voordat ze worden verzameld. Bovendien kunnen gebruikersgegevens worden verwijderd wanneer ze niet langer nodig zijn. Daarnaast zijn er talloze instellingen en opties waarmee u het verzamelen en verwerken van persoonlijke gegevens kunt regelen.

Er zijn echter ook een aantal belangrijke aspecten waarmee rekening moet worden gehouden om ervoor te zorgen dat het gebruik van GA4 in overeenstemming is met de wet. Hieronder valt bijvoorbeeld het verkrijgen van toestemming van de gebruiker voor het gebruik van cookies en andere trackingtechnologieën. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je een privacybeleid hebt dat duidelijke en begrijpelijke informatie geeft over welke persoonlijke gegevens worden verzameld, hoe ze worden gebruikt en hoe lang ze worden opgeslagen. Je moet er ook voor zorgen dat je de gegevens alleen gebruikt voor de doeleinden waarvoor je de toestemming van de gebruikers hebt gekregen.

Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je voldoet aan alle andere toepasselijke wet- en regelgeving met betrekking tot de bescherming van persoonsgegevens, zoals de GDPR. Als u niet zeker weet of uw gebruik van GA4 wettelijk voldoet, raden we u aan een deskundige op het gebied van gegevensbescherming te raadplegen.
Google Analytics 4: Onze service ondersteunt B2B-bedrijven bij de overstap naar de nieuwste versie

We bieden professionele services om je te helpen de overstap naar GA4 te maken en ervoor te zorgen dat je het meeste haalt uit de nieuwe functies en voordelen van de tool.

Hier zijn enkele van onze belangrijkste diensten:

Trainingen en workshops

We bieden trainingen en workshops aan om u en uw team te voorzien van de benodigde kennis en vaardigheden om GA4 effectief te gebruiken.

Individueel advies

We bieden individueel advies om u te helpen GA4 optimaal te gebruiken en ervoor te zorgen dat u het meeste uit de tool haalt.

Conversie naar GA4

We helpen je met de soepele overgang naar GA4, inclusief de configuratie en integratie van de tool in je website.

Naleving gegevensbescherming

We ondersteunen u bij het implementeren van de regelgeving voor gegevensbescherming om ervoor te zorgen dat uw gebruik van GA4 voldoet aan de wettelijke voorschriften.


Conclusie

Overstappen naar Google Analytics 4 is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je de bezoekers van je website en hun gedrag op de website kunt analyseren op een manier die in overeenstemming is met de privacyregels. GA4 biedt veel voordelen ten opzichte van de oude versie van Google Analytics, waaronder een betere naleving van de privacywetgeving en toekomstgerichte functies.

Er zijn echter ook een aantal belangrijke aspecten waarmee u rekening moet houden om ervoor te zorgen dat het gebruik van GA4 in overeenstemming is met de wet. Wij bieden professionele services om u te helpen bij de overgang naar GA4 en ervoor te zorgen dat u het meeste haalt uit de nieuwe functies en voordelen van de tool.