Please enter a search term:

 • Internet-informatiediensten

  Maximaliseer de prestaties van uw webapplicaties met Microsoft IIS

  Meer informatie

Internet Informatie Services (IIS)

Microsoft Internet Information Server (IIS) is een webserver van Microsoft die draait op Windows-besturingssystemen. Het is een belangrijk onderdeel van de Microsoft server productfamilie en wordt gebruikt door bedrijven van alle groottes om webtoepassingen en -services te hosten.

IIS is een krachtige serversoftware die een groot aantal functies biedt om webapplicaties veilig en betrouwbaar uit te voeren. De software is schaalbaar en kan draaien op verschillende hardware- en softwareplatforms om te voldoen aan de behoeften van bedrijven van elke grootte. IIS kan veel verzoeken voor websites en webtoepassingen verwerken door HTTP-verbindingen en andere verzoeken via de internetprotocollen TCP/IP en HTTPS te ontvangen en erop te reageren.

IIS is een belangrijk onderdeel van Microsofts reeks serverproducten en wordt wereldwijd door veel bedrijven gebruikt. De technologie biedt een robuust en schaalbaar platform voor het implementeren van webapplicaties en -services. De belangrijkste kenmerken van IIS zijn ondersteuning voor HTTP-, HTTPS-, FTP-, SMTP-, NNTP- en Telnet-protocollen en de mogelijkheid om PHP- en ASP.NET-webtoepassingen te hosten.

Een ander voordeel van IIS is de mogelijkheid om het serverbeheer te automatiseren met Microsoft tools zoals de Internet Information Services Manager (IIS Manager). Met deze tools kunnen beheerders IIS-servers beheren en configureren in een grafische gebruikersinterface (GUI) om de prestaties en beveiliging van webtoepassingen en -services te verbeteren.

Daarnaast biedt IIS een reeks beveiligingsfuncties om webtoepassingen en -services te beschermen. Deze omvatten functies zoals SSL- en TLS-encryptie, gebruikersverificatie en -autorisatie, toegangscontrolelijsten en IP-adresbeperkingen. Deze functies helpen organisaties de beveiliging van hun webapplicaties en -services te verhogen en aanvallen te voorkomen. IIS ondersteunt ook de integratie van Microsoft tools en technologieën van derden. Deze tools omvatten Visual Studio, SQL Server en SharePoint. Dankzij deze integratie kunnen bedrijven hun webapplicaties en -services verbinden met andere Microsoft-producten om zo uitgebreide oplossingen te creëren.

Een andere belangrijke eigenschap van IIS is de mogelijkheid om de schaalbaarheid en prestaties van webapplicaties en -services te verbeteren. De technologie kan worden uitgevoerd op een enkele server of in een groep servers om te voldoen aan de behoeften van websites met veel verkeer. IIS ondersteunt ook het gebruik van load-balancing technologieën om het verkeer over meerdere servers te verdelen voor optimale prestaties en beschikbaarheid.


 • Hosting van webtoepassingen: IIS kan worden gebruikt voor het hosten van verschillende webtoepassingen en -services, waaronder ASP.NET- en PHP-toepassingen.
 • Hosting vanwebsites: IIS kan ook worden gebruikt om websites te hosten, inclusief statische en dynamische inhoud.
 • Beheer van toepassingen: IIS biedt een reeks functies voor het beheren van webapplicaties, waaronder de mogelijkheid om applicatie- en configuratiepools te maken en te beheren.
 • Beveiligingsfuncties: IIS biedt verschillende beveiligingsfuncties, waaronder SSL- en TLS-encryptie, gebruikersverificatie en -autorisatie, toegangscontrolelijsten en IP-adresbeperkingen.
 • Integratie van Microsoft tools en technologieën: IIS kan worden geïntegreerd met andere Microsoft tools zoals Visual Studio, SQL Server en SharePoint om uitgebreide oplossingen te creëren.
 • Schaalbaarheid: IIS kan worden uitgevoerd op een enkele server of in een groep servers om te voldoen aan de behoeften van websites met veel verkeer.
 • Load Balancing: IIS ondersteunt het gebruik van load balancing-technologieën om het verkeer over meerdere servers te verdelen voor optimale prestaties en beschikbaarheid.

IIS is een belangrijke technologie voor bedrijven die webapplicaties en -services uitvoeren. Het biedt een breed scala aan functies en implementatieopties waarmee bedrijven hun webapplicaties veilig en betrouwbaar kunnen uitvoeren. Door de integratie van Microsoft tools en technologieën kan IIS naadloos worden geïntegreerd in bestaande IT-infrastructuren en een robuust platform bieden voor het leveren van webapplicaties en -services.

in het algemeen biedt IIS ondernemingen een robuust en schaalbaar platform voor het leveren van webapplicaties en -services. De technologie is een belangrijk onderdeel van de Microsoft server productfamilie en wordt wereldwijd door veel bedrijven gebruikt.